SVERIGES SKIDHJÄLTAR

Det svenska längdlandslaget gjorde ett av sina bästa resultat någonsin vid de olympiska spelen 2014 i Sotji. Ett år senare är det tid för nästa mästerskap som avgörs på hemmaplan i Falun. Några siktar på pallen, andra kämpar om en startplats. Nu är lamporna på.

I serien Sveriges skidhjältar följer vi det svenska landslaget på nära håll under ett år av förberedelser inför det stundande världsmästerskapet. Vi följer träning, tävling och vardagsliv för några av våra största skidstjärnor.

Vi möter stafettlaget med Anna Haag, Charlotte Kalla, Emma Wikén och Ida Ingemarsdotter som skapade stor dramatik under OS när de tog guld före Finland och Tyskland.

Vi följer sprintkungarna Emil Jönsson och Teodor Peterson samt utmanaren Magdalena Pajala. Vi träffar nykomlingar som Stina Nilsson, Simon Persson och Anton Lindblad och stafetthjälten Lars Nelson och hemmasonen Calle Halfvarsson som alla siktar mot nya framgångar i Falun.

Utöver åkarnas framfart i spåren får vi även en exklusiv inblick i arbetet bakom landslaget. Tränare, vallare och landslagsteamet gör alla sitt yttersta för att åkarna ska kunna prestera på topp. Och så träffar vi förbundskapten Rikard Grip som ser till att åkarna är förberedda på bästa sätt.

Sveriges Skidhjältar – Inslagsproducent – Road Runner/SVT 2015

Sveriges Skidhjältar på SVT (öppnas i ett nytt fönster)

Comments are closed